Linköpingseleverna är med och inviger ny skolmatsal

Verksamhet

Torsdagen 11 april invigs restaurangen och skolmatsalen Tellusfood Kungsgatan 22 i Linköping. Bland annat bjuds det på näringsrik mat till skolelever och allmänheten. Under invigningen ställer Thea-skolans 9:e klassare även upp med en retorikuppvisning och visar prov på hur man vinner förtroende för en idé.

– Skollunchen handlar om så mycket mer än matportioner, det är en helhetsupplevelse där miljö, matro och ett trevlig bemötande spelar stor roll, kombinerat med en näringsrikt komponerad meny. Den nya restaurangen är ett jättelyft för skolan och eleverna uppskattar den mycket, säger Mimi Svanberg, drift- och försäljningsansvarig för Tellusfood.

Restaurangen Kungsgatan 22 ligger i direkt anknytning till Tellusskolan Thea i Linköping och öppnade terminsstarten 2024. Restaurangen fungerar som matsal för eleverna samt lunchrestaurang för allmänheten. Maten lagas på plats av Tellusfoods egen köksmästare Marcus Hellberg.

Under invigningen medverkar Thea-skolans matråd samt skolans retorikelever som kommer visa upp sina färdigheter. Deltar gör också Tellusgruppens vd Bijan Fahimi, skolans rektor Anders Noebe och Mimi Svanberg, som är drift och försäljningsansvarig för Tellusfood. Köksmästare Marcus Hellberg kommer att berätta om sitt arbete för att servera mat som blir till en bra helhetsupplevelse för elever och övriga gäster.

– Vi bjuder också på snittar och mat tillagad direkt från köket. Det blir rätter med en twist från den ordinarie menyn, bland annat fiskburgare som smörrebröd, mini-tacos med kyckling och vegansk nudelsallad, säger Mimi Svanberg.

Invigningen hålls:
Tid: 15:30 – 17:00, torsdag 11 april
Var: Kungsgatan 22, Linköping

Om Tellusfood Kungsgatan 22
Tellusfood Kungsgatan 22 ingår i Tellusgruppens satsning på maten i koncernens förskolor och skolor, där alla måltider ska vara näringsriktiga, goda, hållbara och säkra. Tellusfood tillagar varje dag runt 3 000 måltider som distribueras till fler än trettio förskolor och skolor.

Läs mer om Tellusfood Kungsgatan 22