Förbättrade anställningsvillkor för cirka 200 modersmålslärare – Omniglot tecknar kollektivavtal

Övrigt

Modersmålsbolaget Omniglot tecknar kollektivavtal med Almega och skapar därmed en tryggare tillvaro för sina 186 modersmålslärare.

Tellusgruppen AB förvärvade Omniglot i höstas och har sedan dess drivit en process för att ansluta de lärare som arbetar på Omniglot till friskoleavtalet mellan Almega och Sveriges Lärare samt Vision.

Avtalet berör 186 modersmålslärare och innebär förbättrade anställningsvillkor för Omniglots medarbetare.

– Med detta avtal får våra lärare bland annat tjänstepension, bättre trygghetsförsäkring och förmånligare sjuk- och föräldraersättning, säger Johan Bergström som är vd för Omniglot.

Läs också: Tellusgruppen publicerar kvalitetsredovisning för förskola och skola

Omniglot är sedan oktober 2022 en del av friskolekoncernen Tellusgruppen AB.

– Vi är väldigt glada att våra kollegor i Omniglot får samma villkor som våra medarbetare inom våra andra dotterbolag; Tellusskolan och Tellusbarn kring anställningstrygghet och anställningsförmåner, säger Tellusgruppens vd Bijan Fahimi. Vår åtgärd blir en extra kostnad för verksamheten men i längden kommer vi som arbetsgivare att vinna på det. Tryggare och nöjdare medarbetare innebär en lägre personalomsättning och ett större engagemang i verksamheten. Det i sin tur gynnar båda våra elever och våra kunder inom skolvärlden. Och detta ligger helt i linje med vår inställning att kvalitet och lönsamhet går hand i hand i det långa perspektivet.

För ytterligare information

Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen AB
bijan.fahimi@tellusgruppen.se
+46 707 167 453