Första handelsdagen för Tellusgruppens aktier på Nasdaq First North

Publicerat: 2021-04-28

  

Övrigt

I dag inleds handeln med Tellusgruppens aktier på Nasdaq First North. När klockan slog nio ringde grundare Narges Moshiri och vd Bijan Fahimi i Nasdaqs klocka i en digital ceremoni.

Här kan du läsa vd Bijan Fahimis tal:

”När vi står här inför Tellusgruppens första handelsdag på Nasdaq, efter många månaders hårt arbete, är det lätt att känna stolthet över att ha uppnått ett viktigt mål. Stolthet ska vi absolut känna. Det vi har åstadkommit är viktigt. Men något mål har vi egentligen inte uppnått. Att vara ett noterat bolag har inte varit ett mål i sig. Däremot är det ett mycket värdefullt verktyg för att vi ska nå våra mål. Att erbjuda så en bra verksamhet för så många som möjligt på ett så effektivt sätt som möjligt har varit och är Tellusgruppens övergripande mål. Vår notering ger oss en ny och effektiv plattform för att uppnå detta mål än bättre.

Redan den soliga dagen under maj 2007 när jag och min fru Narges Moshiri skyndade ut från advokatbyråns kontor, där vi hade skrivit på tillträdesavtal till vår första förskola, till Rinkeby Centrum där förskolan låg, för att ta över verksamheten, så visste vi att vi vill skapa en ledande aktör inom skola och barnomsorg. Redan då trodde vi på tillväxt och lönsamhet genom kvalitet. Idag har vi 27 enheter som tillhandahåller 2 000 utbildnings- och omsorgsplatser där nästa generation rustas med kunskap, samarbetsförmågor och värderingar för framtiden. I vår verktygslåda har vi, utöver vårt eget entreprenörskap och långsiktighet, haft kompetenta medarbetare och en välorganiserad verksamhet.

I och med dagens börsintroduktion adderas nya verktyg som ger oss större möjligheter i vår resa att utveckla Tellusgruppen och dess dotterbolag. Vi kan erbjuda våra kunder, våra vårdhandshavare och våra elever större ekonomisk trygghet och stabilitet. Vi har breddat ägandet i gruppen, vilket innebär både nytt kapital och nya kompetenser och större nätverk. Vi har lagt grunden för snabbare tillväxt och därmed nya utvecklingsmöjligheter för nuvarande och framtida medarbetare. Vi verkar i en bransch där möjligheterna och utmaningarna är många, och har nu ännu bättre verktyg att ta oss an dem.

Med dagens notering har vi inte nått slutet av en resa, utan gått in i en ny etapp. I vårt arbete har vi haft våra kunder, medarbetare och samarbetspartner med oss. Nu ser vi fram ytterligare en grupp medresenärer: aktieägare och investerare. Tillsammans ska vi utveckla Tellusgruppen till den ledande utbildningsaktören den ska vara, och vi ger nästa generation den bästa start i livet den kan någonsin få.”