Tellusgruppen publicerar Kvalitetsrapport för 2023-2024

Publicerat: 2024-09-25

  

Övrigt

Tellusgruppen AB (publ.) publicerar en kvalitetsrapport för segmenten Tellusbarn (förskola) och Tellusskolan (grundskola) för läsåret 2023-2024. Tack vare engagerade medarbetare levererar koncernen ett gott verksamhetsresultat. Vårdnadshavares omdömen är genomgående höga och medarbetarnöjdheten god. I rapporten presenteras särskilt arbetet med Dialogisk bokläsning inom förskola. Ett utvecklingsprojekt som nominerats till pris vid en internationell forskningskonferens.

Tellusgruppen publicerar Kvalitetsrapport för läsåret 2023-2024.
Tellusgruppen publicerar Kvalitetsrapport för läsåret 2023-2024.

– Språkutveckling är ett av förskolans viktigaste uppdrag. Vi har medverkat i ett forskningsbaserat projekt för att utveckla undervisningen i svenska. Våra pedagoger på förskolan har utbildats i metoden Dialogisk bokläsning. Vårt arbete har uppmärksammats internationellt och vi nominerades till pris vid en forskningskonferens, säger Bijan Fahimi, vd för Tellusgruppen.

Kvalitetsarbetet inom Tellusbarn och Tellusskolan bedrivs med barnen och elevernas bästa i fokus. Varje enhet inom de både verksamheterna bedöms utifrån nationella mål och på samma sätt som alla andra skolor i Sverige, både kommunala och fristående skolor.

– Jag är stolt över våra fina verksamheter och medarbetarnas prestation, säger Bijan Fahimi, vd för Tellusgruppen. Rapporten talar sitt tydliga språk: vi levererar en verksamhet av hög kvalitet, även om den inte är perfekt. Det finns områden att utveckla, som helhet håller vi en god och stabil nivå över hela linjen. Det är mer än bra nog.

En av de främsta framgångsfaktorerna bakom resultaten är det goda ledarskapet.

– Ett närvarande och stödjande ledarskap i verksamheterna är en av våra främsta framgångsfaktorer, säger Bijan Fahimi. I medarbetarundersökningen ges ledarskapet goda omdömen. Vi arbetar aktivt med att följa och analysera resultaten eftersom vi vet hur betydelsefullt ledarskapet är för både kvalitet och för medarbetarnas tillfredsställelse på jobbet. 


Här kan du ta del av Kvalitetsrapporten för 2023-2024.

För ytterligare information
Bijan Fahimi
Vd
bijan.fahimi@tellusgruppen.se
+46 707 167 453

Richard Bengtsson
Affärsutvecklings- och kommunikationschef
richard.bengtsson@tellusgruppen.se
+46 70 445 76 83

Om Tellusgruppen AB (publ)
Tellusgruppen är en långsiktig ägare av välskötta bolag inom sektorerna för utbildning och för barnomsorg. Koncernen är för närvarande huvudman för 28 förskolor, sju grundskolor och tillhandahåller även barnpassning och utbildningstjänster.

Tellusgruppen bildades 2012 som moderbolag för Tellusbarn (Tellusbarn grundades år 2007) och som plattform för framtida expansion inom utbildnings- och barnomsorgssektorn.

Tellusgruppens affärsidé är att starta, driva och utveckla lönsamma och växande dotterbolag som erbjuder högkvalitativa, nyskapande och efterfrågade verksamheter inom sina respektive områden.