Tellusgruppen har vunnit upphandlingen Modersmål och studiehandledning av Valdemarsviks kommun

Övrigt, Verksamhet

Valdemarsviks kommun har lämnat besked avseende upphandlingen av Modersmålsundervisning och studiehandledning. Tellusgruppen AB (publ.), genom dotterbolaget Tellusskolan AB, har i konkurrens vunnit upphandlingen som enda leverantör.

Vi vet att goda kunskaper i ens modersmål stärker möjligheterna att utveckla både svenska språket och kunskaperna i övriga skolämnen. Därför är vi stolta över att bli leverantör till eleverna i Valdemarsvik, säger Tellusgruppens vd Bijan Fahimi. 
Tellusgruppens mål är att inom två år uppnå samma antal undervisningstimmar med kommunerna som med friskolor. Det skulle innebära en fördubblad omsättning av modersmålsrelaterad undervisning inom två år.
– Tellusgruppen är ledande inom modersmålsundervisning för friskolor. Under det senaste halvåret har vi intensifierat våra insatser mot den kommunala sektorn och vunnit upphandlingar. Upphandlingen med Valdemarsviks kommun är vårt senaste framsteg inom detta område, säger Tellusgruppens VD Bijan Fahimi. 

För ytterligare information
Bijan Fahimi
Vd
bijan.fahimi@tellusgruppen.se
+46 707 167 453

Richard Bengtsson
Affärsutvecklings- och kommunikationschef
richard.bengtsson@tellusgruppen.se
+46 70 445 76 83

Om Tellusgruppen AB (publ)
Tellusgruppen är en långsiktig ägare av välskötta bolag inom sektorerna för utbildning och för barnomsorg. Koncernen är för närvarande huvudman för 28 förskolor, sju grundskolor och tillhandahåller även barnpassning och utbildningstjänster.

Tellusgruppen bildades 2012 som moderbolag för Tellusbarn (Tellusbarn grundades år 2007) och som plattform för framtida expansion inom utbildnings- och barnomsorgssektorn.

Tellusgruppens affärsidé är att starta, driva och utveckla lönsamma och växande dotterbolag som erbjuder högkvalitativa, nyskapande och efterfrågade verksamheter inom sina respektive områden.