”Maten är ett glädjeämne i livet”

Övrigt, Verksamhet

Nu är restaurangen Tellusfood Kungsgatan 22 i Linköping officiellt invigd! Invigningen markerar även startskottet för Tellusfoods satsning att växa med cateringservice till andra verksamheter inom skola, äldreomsorg och personalrestauranger.

– Maten är ett glädjeämne i livet! Det ska vara gott att äta, det ska vara kul och ett skönt avbrott under dagen där du fyller på med energi. Det spelar ingen roll om du är tre år, femton år eller 85 år. Det vill vi förmedla till alla våra gäster och kunder, säger Mimi Svanberg som är marknads- och kundansvarig på Tellusfood.

Restaurangen Kungsgatan 22 ligger i direkt anslutning till Tellusskolan Thea i Linköping och öppnade terminsstarten 2024. Restaurangen fungerar som matsal för eleverna samt lunchrestaurang för allmänheten. Maten lagas på plats av Tellusfoods egen köksmästare Marcus Hellberg.

– Restaurangen ingår i ett utvecklat koncept där vi lagar och levererar mat, designar matsal och mottagningskök. Det kan också inkludera inredning, schemaläggning och bemanning, säger Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen.

Om Tellusfood
Tellusfood är ett affärsområde inom Tellusgruppen som bildades i december 2023. Tellusfood har sex tillagningskök i Stockholmsområdet och ett kök med restaurang i Linköping. Varje dag tillagas inom Tellusfood cirka 4500 måltider både till bolagets mer än trettio förskolor och skolor och till externa kunder. Tellusfood inkluderar bolagen TF Catering AB och det nyligen förvärvade Matomsorg AB. Förutom att utveckla måltidsverksamheten till Tellusgruppens egna skolor och förskolor, erbjuder Tellusfood måltidstjänster, så som till exempel catering, till andra skolor och förskolor. Affärsområdet beräknas omsätta över 30 MSEK för 2024.