Tellusgruppen växer med cateringservice, inviger restaurangen Kungsgatan 22 i Linköping

Verksamhet

Torsdag 11 april inviger Tellusgruppen officiellt restaurangen Tellusfood Kungsgatan 22 i Linköping. Kungsgatan 22 ingår i Tellusgruppens breda satsning på att höja kvaliteten på mat och matmiljö inom verksamheter Tellusgruppen levererar mat till. Det blir också startskottet för Tellusgruppens mål att växa med cateringservice till andra verksamheter.

– Restaurangen ingår i ett utvecklat koncept där vi lagar och levererar mat, designar matsal och mottagningskök. Det kan också inkludera inredning, schemaläggning och bemanning, säger Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen.

Tellusgruppens vd Bijan Fahimi och restaurang Tellusfood Kungsgatan 22.

Tellusfood är ett affärsområde inom Tellusgruppen som bildades i december 2023. Tellusfood har sex tillagningskök i Stockholmsområdet och ett kök med restaurang i Linköping. Restaurangen är skolmatsal till den egna grundskolan Thea och håller även öppet för allmänheten. Varje dag tillagas inom Tellusfood cirka 4500 måltider både till bolagets mer än trettio förskolor och skolor och till externa kunder.

– Näringsriktig och hållbar mat är viktig för att barn och elever ska utvecklas och må bra. Rapporter visar att kommuner tvingas skära in på matbudgeten, vi vill tvärtom satsa mer på just kosten, säger Tellusgruppens vd Bijan Fahimi.

– Med Tellusfood kan koncernen minska kostnader i form av transporter, men även vinna skalfördelar med centraliserade inköp. Inom Tellusfood har vi engagerade kockar och nyckelpersoner som är duktiga på inköp och logistik vilket ger fördelar till alla Tellusgruppens verksamheter.

Förutom att leverera mat till bolagets befintliga verksamheter erbjuder Tellusfood även måltidstjänster till externa kunder inom skola, förskola, äldreomsorg, personalrestauranger med mer. 

– Bemötandet av Kungsgatan 22 har varit väldigt positivt, vi ser stora möjligheter att växa inom segmentet, säger Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen.

Om Kungsgatan 22

Restaurangen Kungsgatan 22 ligger i direkt anslutning till Tellusskolan Thea i Linköping och öppnade terminsstarten 2024. Restaurangen fungerar som matsal för eleverna samt lunchrestaurang för allmänheten. Maten lagas på plats av Tellusfoods egen köksmästare.

Torsdagen 11 april är det officiell invigning, där det bland annat bjuds på retorikuppvisning av Thea-skolans 9:e klassare och genomgång av skolans matfilosofi med köksmästare Marcus Hellberg.

Om Tellusfood

Tellusfood inkluderar bolagen TF Catering AB och det nyligen förvärvade Matomsorg AB. Inom ramen för affärsområdet Tellusfood tillagas varje dag cirka 4500 måltider som distribueras till fler än trettio förskolor och skolor. Förutom att utveckla måltidsverksamheten till Tellusgruppens egna skolor och förskolor, erbjuder Tellusfood måltidstjänster, så som till exempel catering, till andra skolor och förskolor. Affärsområdet beräknas omsätta över 30 MSEK för 2024.