Tellusbarn och Turako bygger förskola i Haninge

Övrigt

Vårterminen 2023 öppnar Tellusbarn en helt ny förskola i Vega i Haninge. Sent i går efter­middag togs första spadtaget till bygget som kommer att ligga på Gaffelseglet i Vega.

Den nya förskolan är en del av Tellusgruppens fortsatta expansion under 2023 vilket säker­ställer bolagets höga tillväxttakt på medellång sikt.

Förskolan blir en del av Tellusbarns väl inarbetade kulturskolekoncept. Det innebär en förskola fylld med musik, konst och drama. Här får barnen fritt utlopp för sitt skapande i alla tänkbara former. Vi har en dramapedagog som tar med barnen på fantasifulla äventyr med dramalekar och musikaktiviteter. Vi har fiolpedagoger som varje vecka spelar fiol tillsammans med de äld­re barnen och vi har ateljéverksamhet där barnen får skapa med alla tänkbara material; lera, målarfärger och textil tillsammans med en ateljépedagog.

Med på första spadtaget var, förutom Tellusgruppens nyetableringsansvariga Jessica Malmberg, även representanter från Turako, FB Bostad och Westbygg.

Kulturförskolan Vega tar emot de första barnen i början av 2023. Under hösten 2022 blir det möjligt att ställa sitt barn i kö för en plats på förskolan.

Tellusbarn driver sedan tidigare kulturförskolor i Tallkrogen, Älvsjö, Bagarmossen och Sköndal. Vill du läsa mer om Tellusbarns kulturförskolor? https://tellusbarn.se/forskolor/#kulturforskola

För ytterligare information
Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen AB
bijan.fahimi@tellusgruppen.se
+46 707 167 45