Tellusgruppen startar verksamhet i ny kommun

Övrigt

Tellusgruppen startar genom sitt dotterbolag Tellusbarn förskola i Sollentuna. Förskolan som får namnet Framtiden blir en del i Tellusbarns satsning på språk, hälsa och skapande.

– Genom vår inriktning på språkinlärning, kulturell kompentens, respekt och empati, vill vi inspirera och vara med och ge barnen nycklarna både till det svenska samhället och till världen, säger Bijan Fahimi som är vd för Tellusgruppen.

Förskolan blir Tellusbarns inträde i en ny kommun. Bolaget är sedan tidigare verksamt i åtta kommuner i Stockholms län och Uppsala län.

Fastighetsbolaget Hembla äger fastigheten där verksamheten bedrivs.

– För oss som fastighetsbolag är det viktigt att kunna bidra till att lyfta och utveckla helheten i de stads­delar där vi verkar. Där ingår självklart att titta på möjligheter som bidrar till att det finns verksamheter som gör livet lättare för våra hyresgäster. Vi är måna om och arbetar för långsiktiga samarbeten och i Tellusgruppen har vi hittat en långsiktig partner, säger Susanna Spångberg som är kommersiell uthyr­ningschef på Hembla.

Förskolan Framtiden startar sin verksamhet i början av augusti.

För ytterligare information
Bijan Fahimi, vd Tellusgruppen AB
bijan.fahimi@tellusgruppen.se

Susanna Spångberg, kommersiell uthyrningschef Hembla
susanna.spangberg@hembla.se

Om Tellusgruppen AB (publ)
Tellusgruppen är en långsiktig ägare av välskötta bolag inom sektorerna för utbildning och för barn­omsorg. Koncernen är för närvarande huvudman för 23 förskolor, fyra grundskolor och tillhandahåller även barnpassning och läxhjälp.

Tellusgruppen bildades 2012 som moderbolag för Tellusbarn (Tellusbarn grundades år 2007) och som plattform för framtida expansion inom utbildnings- och barnomsorgssektorn.

Tellusgruppens affärsidé är att starta, driva och utveckla lönsamma och växande dotterbolag inom sektorerna för barnomsorg och för utbildning. Bolaget ska vara moderbolaget i en koncern som erbjuder och levererar högkvalitativa, nyskapande och efterfrågade verksamheter inom sina respektive områden.